Tócsni medvehagymás tejföllel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Hozzávalók 4 személyre:
A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró olajban süssük. Kanállal halmokat rakunk az olajba, majd a hátával lepényekké simítjuk. Egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A medvehagymát vékony csíkokra vádjuk és ízlés szerinti sóval a tejfölbe keverjük. Frissen, egy jó korsó sörrel tálaljuk... Hm!!! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||