Gyümölcssaláta dinnyekehelyben (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Buli, Desszert, Édességek, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Hideg, Gyümölcsök, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Édes

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ág citromfű 0 0 0 0 0 0
15 adag faeper 39 0.4 1 11 0.7 0
0,5 dl citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 db sárgadinnye 40 0.3 0.1 9.5 1 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
20 dkg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
20 dkg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
15 dkg cseresznye 65 0.8 0.3 14 1.9 0
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
20 dkg körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sárgadinnyét vágjuk félbe kanalazzuk ki a magokat és a húsából karalábévájóval vájjunk gömböket, vigyázva arra, hogy ne vékonyítsuk el túlságosan a dinnye héját. Mossuk meg a gyümölcsöket és amelyiket szükséges magozzuk ki. Daraboljuk egyformára és forgassuk össze a dinnyegolyókkal, a citromlével, az apróra vágott citromfűvel és mézzel. Aki szereti tehet bele narancs vagy más gyümölcslikőrt is. A gyümölcsöket tegyük a dinnyehéjba és rakjuk hűtőszekrénybe tálalásig. Tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal, pirított mandulafogáccsal és mentalevélkékkel. Kínálhatjuk fagyival, de magában is finom desszert.