Fokhagymás paradicsomleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: zsupi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Böjt, Meleg nyári napokra, Főtt, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban a finomra vágott hagymákat átpároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 4 deci vizet. Beledobjuk a babért és a széttépkedett bazsalikomot, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítve összeforraljuk. Az utolsó öt percben beledobjuk a csigatésztát. A babérlevelet és a bazsalikomot kidobva tálaljuk. Melegen vagy hidegen. Tartalmasabban adhatjuk asztalra, ha forrón, reszelt parmezánnal meghintjük, de ez ízlés kérdése. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||