Babos-paprikás saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: 

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
8 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagyobb kockára vágjuk a hagymát és a paprikákat. A koktélparadicsomot félbe vagy negyedekre szeljük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk. A leöblített és lecsepegtetett babbal a saláta hozzávalóit elkeverjük, majd az ecettel és az olajból, a zöldfűszerekkel, a sóval és a borsból kevert öntettel összeforgatjuk.
Tálalhatjuk előételként, háromszögekre vágott pirítóssal, vagy szárazabb sült húsokkal köretként.