Tarjás-kukoricás bableves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Koleszban főztük, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 pohár tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 maréknyi nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
30 dkg füstölt főtt tarja 197 15 15 0.3 0 85
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát. Belekeverjük és felöntjük liternyi vízzel. Beledobjuk a babért és a zúzott fokhagymát, majd bezöldségelve, majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a kockára vágott tarját és a tésztát, végül öt perc főzés után, a lecsepegtetett babot és a kukoricát. Belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt és jól összeforralva tálaljuk.
A friss puha kenyeret ne felejtsük el mellőle.