Túrós-cukkinis lepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Böjt, Rakott, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
25 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
25 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
3 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a liszttel, sütőporral és sóval összeszitált liszt felét. Rászórjuk a kétféle elkevert túrót, majd a finomra vágott kaporral elkevert reszelt cukkínit. Majd ismét a lisztes keverék következik. Ráöntjük a tejben elkevert tojást és vajat. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és negyed órát sütjük, majd 150 fokra visszavéve a hőt, még fél órát. 10 percig pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.