Csirkecombfilé sajtos kefírrel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A combokat kicsontozzuk és ízlésünk szerint a bőrt is eltávolítjuk. A kefírbe keverjük a zúzott fokhagymát, a kétféle borsot és megsózzuk. A húst beletesszük és egy éjszakát hűtőben érleljük. Másnap lecsepegtetjük a combokat és a felhevített olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Kevés páclét öntünk alá és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges az elfőtt levét pótoljuk. A megpuhult combokat emeljük ki és tegyük előmelegített tálra. A sütőedénybe öntsük bele az összes megmaradt páclét és forraljuk be a felére. Keverjük hozzá a megreszelt sajtokat és addig tartsuk a lángon, amíg a sajt elolvad. A mártást a húsokra kanalazzuk és tálaljuk. Főtt tésztával kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||