Fahéjas csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajat, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét a fűszerekkel botmixer poharába tesszük. Nem kell megijedni, a fahéj alapvetően csípős fűszer, a mediterrán konyha sokszor használja húsos ételekhez. Egynemű masszává törjük, majd a combokra kenjük és fél órára félretesszük. A félretett olajat és fél deci vizet tepsibe öntünk, a combokat a bőrrel felfelé belehelyezzük. A tepsit fóliával szorosan lefedjük és 180 fokos sütőben háromnegyed órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Frissen tálaljuk petrezselymes burgonyával és salátával.