Provanszi csirkecomb fehérborral párolva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ági Laci A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel, lehetőleg a bőr alá is jusson. Két óra pihentetés után tepsibe tesszük. A fokhagymafejek tetejét és a gyökeres részét levágjuk, majd a combok közé dugjuk. Az olajat és a bort aláöntjük, a tepsit alufóliával szorosan lefedjük és 180 fokra előmelegíttt sütőbe rakjuk. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, a fokhagymákat kiemeljük és a csirkedarabokat a szaftjával locsolgatva, bő negyed óra alatt pirosra sütjük. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk és a fokhagymát a héjából kinyomva rákenjük. A tálra helyezett combokat, a fokhagymás kenyerekkel és salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||