Velős böllértokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hideg téli napokra Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony csíkokra vágott húst fehéredésig sütjük rajta. Közben zúzott fokhagymával és borssal ízesítsük. Pirospaprikával, sóval és a majoránnával megszórjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk, ekkor belekeverjük a húshoz hasonlóan csíkokra metélt májat. A főzés végén belekeverjük a velőt és beleforraljuk a szaftba. Főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk, némi savanyúság kíséretében. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||