Provancei rombusz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Szilveszter, Márton nap, Csőben sült, Sós, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12.5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sajtokat lereszeljük, a lisztet összeszitáljuk a fűszerekkel. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk a tésztát és sűtőpapírral bélet tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ne hagyjuk magára, pár perc alatt elkészül.