Sajtos virslivel töltött csirkecomb gombás tojáslepénnyel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet lapjában félbevágjuk és gyengéden kiverjük. A hússzeleteket a zúzott fokhagymával bekenjük és sóval, borssal meghintjük, majd krémsajtot a csirkemellekre kenjük. Egy-egy fél virslit a közepébe rakunk és két szélét behajtva feltekerjük. A hús külsejét olajjal vékonyan bekenjük és a tekercseket alufóliába göngyöljük. Tepsibe tesszük a göngyölegeket, kevés vizet öntünk alájuk és 200 fokos sütőbe toljuk. A hőt 10 perc múlva 165 fokra csökkentjük és mg fél órát sütjük a roládokat. A fóliából kibontva ferdén felszeletelve tálaljuk.
Párolt zöldséget és gombás tojáslepényt kínáljunk hozzá.