Káposztás pogácsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Sörözés, borozás, Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Kemence, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Buli Hozzávalók 4 személyre:
A tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a lisztet, margarint, a tojást és a felfuttatott élesztőt. A fejeskáposztát lereszeljük, sóval borssal erősen ízesítve megpároljuk. Amikor kihűlt, belegyúrjuk a tésztába. Kétszer háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk. Legalább egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap két centiméter magasra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk és addig sütjük (kb. 30 perc) amíg rózsaszínű lesz a teteje. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||