Zelleres csirkecomb paprikás-mazsolás rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Zelleres csirkecomb
Paprikás-mazsolás rizs
Zelleres csirkecomb A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. A felhevített olajban körbesütjük a combokat, majd a borral felöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges a levét kevés forró vízzel pótoljuk. Az utolsó öt percben tegyük hozzá a csíkokra vágott zellert és öntsük rá a tejszínt. Nagy lángon forraljuk a levét sűrű szafttá. Paprikás-mazsolás rizs A forró olajon, kevergetve, fehéredésig sütjük a rizst. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kétszeres térfogatú vízzel. Felforraljuk, majd kis lángon negyed órát főzzük. Ekkor a lángot eloltva, a fedő alá konyharuhát téve, még negyed órát hagyjuk pihenni. Az utolsó tíz percben szórjuk rá a mazsolát. Végül pecsenyvillával keverjük bele a finomra vágott chilit és a felkockázott kaliforniai paprikát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||