Diós-márványsajtos mártogató (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Savanyú, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl brandy 0 ? ? ? ? ?
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A márványsajtot villával áttörjük, majd hozzákeverjük a citrom levét, a joghurtot, a brandyt, a borsot és a durvára vágott diót. Legalább egy órát hagyjuk összeérni az ízeket.
Csíkokra vágott sárgarépával, zellerszárral, karalábéval és almával tálaljuk.