Sült káposzta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1/2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket vágjuk kockára és keverjük el a többi hozzávalóval, majd tegyük tűzálló tálba. Fedjük le és helyezzük 175 fokra előmelegített sütőbe. egy óra múlva vegyük le a fedőt és süssük még fél órát, vigyázzunk, hogy a teteje ne égjen meg.
A pirospaprika ízlésünk szerint lehet csípős is.
Ha egytálételnek szánjuk adjunk hozzá néhány csirkecombot vagy oldalas darabot.