Bácskai gombás rizs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Gombafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a szeletekre vágott gombát. Kevergetve, majdnem zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd a fűszereket. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Belekeverjük a rizst és kétszer annyi vizet. Nagy lángon összeforraljuk, majd ismét kis lángon, lefedve, addig főzzük, amíg a rizs felszínéről eltűnik a víz. Ekkor a fedő alá konyharuhát téve, a lángot eloltva, még húsz percig hagyjuk állni. Hagyományosan, vízzel kiöblített csészébe nyomkodva, majd kiborítva tálaljuk. Savanyúságot vagy idénysalátát adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||