Sopapilla, avagy mexikói csöröge (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Tojás, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Fél deci langyos vízbe szórjuk bele az élesztőt. Forraljuk össze a tejet, a cukrot és a sót. Keverjük bele a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. ha már, csak langyos keverjük bele a tojást és az élesztőt. Dagasszuk hozzá a lisztet és, ha a massza már egynemű, langyos helyen, letakarva, kelesszük a duplájára. Ekkor lisztezett deszkán nyújtsuk félujjnyi vastagra. Hagyjuk pihenni negyed órát és vágjuk háromszögekre. 170 fokos olajban, egyszer megfordítva, süssük aranybarnára. Sütés közben a tészta felfújódik. Rácson vagy nedvszívó papíron csöpögtessük le a felesleges olajat. Porcukorral megszórva, esetleg, külön tálban, lekvárral kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||