Marhahúsos bagett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Tészták, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Farsang, Töltött, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat a vajjal, sütőálló serpenyőben, majd szórjuk rá a kockára vágott hagymát és a cukrot. Kevergetve pároljuk húsz percig, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott húst. Szórjuk rá a kakukkfüvet és süsük, enyhe barnulásig. Sokan elgondolkodnak a fokhagymán, de én nem teszek bele. Ekkor öntsük fel a sörrel és az alaplével, forraljuk fel. Fedjük le szorosan alufóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Pároljuk három órát. Szűrjük le a levét. A félretett olajon süssük barnára a paradicsompürét, majd öntsük fel a félretett lével és forraljuk sűrűre. Közben sózzuk, borsozzuk igény szerint. A bagetteket vágjuk kellő darabokra és félbe. Kenjük meg, mindkét oldalát a mártással, béleljük ki a salátalevéllel, csöpögtessük meg a majonézzel, szórjuk meg, a finomra vágott lilahagymával, majd rakjuk meg a hússal. Hajtsuk vissza a tetejét és tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||