Konfitált kacsazúza (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Télbratyó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Farsang, Csőben sült, Lassan sütött, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tizórai gyerekeknek , Reggeli Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított zúzát keverjük el a borral, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a mustárporral, a sóval és a borssal. Hagyjuk hűtőben állni 3 órát. Süssük át kevés zsírban, éppen csak fehéredésig, majd öntsük fel a többi zsírral. Fontos, hogy ellepje. Alufóliával szorosan lefedve, tegyük 100 fokra előmelegített sütőbe és 4 órát hagyjuk párolódni. Szűrjük le, a zsírt használjuk el pecsenyezsírnak. A zúzát adhatjuk, feltétként, rizzsel, vagy szendvics rátétként, ekkor újhagymát és kevés fagyott zsírt adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||