Csípős-édes-fokhagymás csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki. Hintsük meg őket sóval és borssal. tegyük egy evőkanál olajjal kikent tepsibe. A többi olajat hevítsük fel, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott fokhagymát és a chilit. Ha kissé meghűlt keverjük hozzá a cukrot. A masszát kenjük a csirkemellekre. Tegyük a tepsit 250 fokra előmelegített sütőbe és 21-25 perc alatt süssük meg.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
A salátát se felejtsük el!