Gombás rizses hús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Sós, Meleg, Kemence, Párolt, Buli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Húsételek, Szabadban Hozzávalók 4 személyre:
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára vágott hagymát, pulyka felsőcombot hozzáadva összepirítjuk. Belekeverjük, a finomra metélt paprikát, paradicsomot, a fűszereket, majd a borral felöntve, kis lángon, lefedve, közben sózva, borsozva, puhára pároljuk. Ekkor ráöntjük a rizst, két pohár vizet és elkeverjük. Kis lángon, 10 percig pároljuk és fedő alatt 20 percig pihentetjük vagy sütőbe tesszük, 150 fokra, fél órára. Tálaláskor, a finomra vágott petrezselyemzölddel, bőven megszórjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||