Disznótoros savanyúleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Reggeli, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Farsang, Főtt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Macskajajra Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított és felaprított zöldségeket, a fűszereket és a szívet az abálólében főzni kezdjük. Abálólé a disznótorban adott, csontlevessel pótolhatjuk. A mikor a szív majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott májat és készre főzzük. A szívet kivéve, kockára vágjuk és így tesszük vissza a levesbe. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Citromgerezdekkel és friss kenyérrel tálaljuk. Disznótor után, másnap reggel, életmentő lehet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||