Vörösboros meggyleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg Hozzávalók 4 személyre:
8 dl vizet a cukorral és egy csipet sóval forraljunk fel. Adjuk hozzá a kimagozott meggyet, majd ha újból felforrt a csomómentesen elhabart tejszínnel sűrítsük be. Egy másik edényben a bort a szegfűszeggel, fahéjjal forraljuk össze. Ezt az illatos eszenciát keverjük a levesbe és hűtsük le.A hideg levest tejszínhab sapkával és mentalevéllel díszítve tálaljuk, vaníliás keksz és piskóta lehet a kísérője. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||