Zöldséges őztekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Szilvi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékon félpuhára pároljuk az apróra vágott zöldségeket és hagyjuk langyosra hűlni. A húst vékonyra szeleteljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekhez keverjük a pörcöt és a keveréket a húsok egyik szélére rakjuk. A hússzeletek két szelét behajtjuk és feltekerjük. Minden tekercset baconszeletbe göngyölünk, majd fogpiszkálóval megtűzünk. A felhevített zsírban körbesütjük a húst, majd a vörösborral felöntve, a fűszereket hozzátéve, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. Végül a tekercseket kivéve, a szaftról a felesleges zsiradékot eltávolítva, a tejszínben elkevert liszttel és mustárral felöntve a összeforraljuk, majd a húsokat visszatéve tálaljuk. Szükség esetén a mártáshoz adhatunk még sót, esetleg kevés bort. Knédlivel vagy krokettel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||