Paradicsomos fusili (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
60 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot kis darabokra tépkedjük. A forró olajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a szárított fűszereket. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor beledobjuk a széttépkedett bazsalikomot és még három percig fűzzük. A frissen főtt tésztával összeforgatva tálaljuk.
A tányérján mindenki szórja meg bőségesen parmezánnal.