Tonhalas-olivás saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tonhal olaját leöntjük és félretesszük. A salátát és a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot félbe-negyedbe szeljük. A tojásokat keményre főzzük és kihűtve, karikára vágjuk, az olívabogyókat felkockázzuk. Az ecetből, a tonhal olajából, sóval, borssal ízesítve öntetet keverünk és hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát. A tonhalat darabokra szedjük, majd összeforgatjuk a saláta hozzávalóit. Frissen tálaljuk, ezért az alapanyagokat előre hűtsük be.
Pirítóst vagy sós kekszet kínáljunk hozzá.