Meleg almaleves habgaluskával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Édes, Meleg, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott almákat négyfelé vágjuk, majd magházukat kiemeljük. A negyed almákat cikkekre vágjuk, és az almalével, 1 evőkanál cukorral, a mazsolával és a citromhéjjal felforraljuk. Az étkezési búzakeményítőt kevés hideg vízben csomómentesre elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe vegyítjük. A mazsolás almalevest még egyszer felforraljuk. A tojásfehérjét robotgéppel nagyon kemény habbá verjük, majd rászórjuk a maradék cukrot, belecsorgatjuk a citromlevet, és óvatosan elkeverjük. A habból a forró, de már nem gyöngyöző levesbe 2 teáskanállal galuskákat szaggatunk, és fedő alatt, 4-5 percig gőzöljük. Az almalevest a habgaluskákkal mély tányérokba merjük, és meghintjük őrölt fahéjjal. Megmosott, lerázott citromfűlevelekkel díszítve melegen kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||