Olaszos marhaszelet tejszínes-sajtos orzo tésztával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

Olaszos marhaszelet
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
8 szelet hátszín 249 19 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tejszínes-sajtos orzo tészta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg rizstészta (orzo) 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Olaszos marhaszelet
A felhevített olajon átsütjük az érlelt hátszínszeleteket, majd félretesszük őket. A sütőolajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a leve nélkül és a fűszereket. Felöntjük az alaplével, majd a húsokat visszatéve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A végére a szaftját sűrűre forraljuk. A szaftjával leöntve a tésztával tálaljuk.

Tejszínes-sajtos orzo tészta
A tésztát sós, forrásban lévő vízben al dentére főzzük. A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a reszelt parmezánt, sóval, fehérborssal ízesítjük. A lecsepegtetett tésztával összeforgatjuk.