Olaszos marhaszelet tejszínes-sajtos orzo tésztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Olaszos marhaszelet
Tejszínes-sajtos orzo tészta
Olaszos marhaszelet A felhevített olajon átsütjük az érlelt hátszínszeleteket, majd félretesszük őket. A sütőolajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a leve nélkül és a fűszereket. Felöntjük az alaplével, majd a húsokat visszatéve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A végére a szaftját sűrűre forraljuk. A szaftjával leöntve a tésztával tálaljuk. Tejszínes-sajtos orzo tészta A tésztát sós, forrásban lévő vízben al dentére főzzük. A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a reszelt parmezánt, sóval, fehérborssal ízesítjük. A lecsepegtetett tésztával összeforgatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||