Pudingos almatorta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gizi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Meleg, Tésztafélék, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
3 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1/2 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
4 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leveles tésztával kibélelünk egy gyümölcstortaformát. A széleit levágjuk és másra használjuk fel. A tojások sárgáját a cukor felével, a borral és a tejföllel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pudingport és a tésztára öntjük. A szeletekre vágott almát a citromlébe forgatjuk, hogy, ne barnuljon meg, majd körkörösen a pudingos masszára rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett cukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a darált diót, majd a süteményre kenjük. A sütő hőfokát 130 fokra visszavéve, még fél órát szárítjuk.
Tortaszerűen szeletelve tálaljuk.