Marhahúsos bableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főétel, Szabadban, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A finomra metélt hagymát megpároljuk a forró olajon, hozzáadjuk a darált húst és kevergetve morzsásra pirítjuk. Beletesszük a kis kockára vágott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel és a parikával, jól elkeverjük és felöntjük vízzel, fűszerezzük, fedő alatt kis lángon puhára főzzük. A főzés utolsó öt percében hozzáöntjük a lecsepegtetett babot. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Ecetet, tejfölt és friss kenyeret kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||