Zöldborsós-mentás pulykaragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott pulykacombot és lepirítjuk. Közben a zúzott fokhagymával ízesítjük. Felöntjük a borral, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. Ekkor belekeverjük a borsót és, ha majdnem kész, a durvára vágott mentalevelet. Vadrizses-kókuszos rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||