Baconos-túrós rétes (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Farsang, Szilveszter, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
15 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
15 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk. A végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. A langyos hagymához adjuk az áttört túrót és a juhtúrót, majd belekeverjük a kockára vágott bacont. Borssal és, ha szükséges sóval ízesítsük. A tölteléket kenjük a tésztára, majd a két szélét behajtva tekerjük fel, mint a bejglit. Kenjük le a felvert tojással. Tegyük, sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 percig.
Langyosan vágjuk szeletekre.
Sör vagy bor mellé, szinte nélkülözhetetlen. Másnapra, tökéletes reggeli, ha langyosan adjuk az asztalra. Előző este bekészíthető, csak sütni kell frissen.