Túrós pogácsa szotyolával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Húsvét, Csőben sült, Sós, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet összeszitáljukj a sóval és a sütőporral. Késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a vajjal és a túróval. Egy tjást hozzáadva összeállítjuk a tésztát, fóliába tekerjük és egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, a tetejét a félretett tjással lekenjük és napraforgómaggal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben, szűk negyed óra alatt aranybarnára sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||