Töltött pontyfilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet, és fedő alatt megpárolom. Kihűtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítem. A gombás masszát rákenem a hallapokra. Külön-külön mindkettőt felcsavarom, és alufóliába csomagolom. A göngyöleg két végét összenyomom, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe teszem a ,,csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig főzöm. Óvatosan kiveszem a léből, és kihűtöm. Ezután átcsomagolom, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztem, hogy könnyen szeletelhető legyen. A szeleteket tűzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a mártást: a halászlékockát 2 dl vízben feloldom, és felforralom. Hozzáöntöm a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot, és kevergetve jól kiforralom. Végül a mártást ráöntöm a sütőben átforrósított halszeletekre. Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálalom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||