Sertésjava uborkás-mustáros töltelékkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
10 dkg csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
4 szelet sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéshúst négy vastag szeletre vágjuk, majd zsebet szúrunk bele. A nyílást ujjainkkal tágítsuk ki, hogy jól tölthető legyen. Az uborkát és a hagymát vágjuk finomra, majd keverjük el a mustárral. Közben sóval, borssal ízesítsük. A masszát töltsük a húsokba, a nyílást fogpiszkálóval tűzzük be. A szeleteket kívülröl is meghintve sóval, a szokásos módon panírozzuk be. Középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk.
Burgonyapürét vagy párolt rizst adhatunk köretnek.