Szardellás húsgombóc (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál olajon süssük el a szardellafiléket, majd dobjuk rá a darált húst, kevergetve süssük fehéredésig. Közben adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a kifacsart levét és a kakukkfüvet. Sóról nem írok, mert a szardella sós. Süssük zsírjára, majd keverjük hozzá a finomra vágott zöldfűszereket, a reszelt parmezánt és annyi zsemlemorzsát, hogy gyúrható masszát kapjunk. Formázzuk diónyi gombócokká. A félretett olajon, rázogatva, süssük aranybarnára, majd annyi alaplével felöntve, hogy a gombócok feléig érjen, fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. A szaftjával leöntve, fokhagymás vajon párolt spenóttal és sült koktélparadicsommal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||