Aludtejes kenyér (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Reggeli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék, Tejtermékek, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint lenmag 377 24.4 30.9 0 38.6 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
30 dkg búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
2.5 dl aludttej 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Az aludttejet és tojást hozzáadva könnyű tésztává dagasztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejét vizes kézzel átsimítjuk, majd lenmaggal meghintjük. 200 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készül el.