Gombás-brokkolis quiche (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
15 dkg füstölt mozzarella sajt 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 üveg gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
30 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
12 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben 4 percig előfőzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A Felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, végül hozzátesszük a gombát és zsírjára sütjük. Ezt is hűlni hagyjuk. A lisztet a vajat és a tojássárgáját, kevés sóval, késes robotgépben morzsásra dolgozzuk. Kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük, majd vékony tésztává nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kerek piteformát. Belerakosgatjuk a brokkolit és a gombát, majd ráöntjük a tejfölt, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, némi sót és borsot. Ráreszeljük a sajtot. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.