Saltimbocca (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet borjúkaraj ? ? ? ? ? ?
8 szelet pármai sonka 0 0 0 0 0 72
16 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
1 dl marsala ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúkarajt gyengéden kiverjük. Az egyik oldalára zsályaleveleket, a másik oldalára sonkát terítünk, majd fogpiszkálóval hozzátűzzük. A felhevített zsiradékban a hússzeleteket átsütjük. A sonkás oldalával kezdve, hogy a sonka ne kunkorodjon fel. A sütés 3-3 percig tartson, ekkor a húsokat kivesszük és melegen tatjuk. A zsiradékba öntjük a bort, utánfűszerezzük és beforraljuk. A húsokat visszatéve, összemelegítjük, majd a fűszeres mártással leöntve, az előírás szerint megfőzött, szélesmetélttel és párolt zöldséggel tálaljuk.