Sonkás galuska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztből, a felvert tojásokból, sóval, borssal ízesítve, annyi hideg vizet keverve hozzá, hogy jó lágy tésztánk legyen, elkészítjük a galuskaalapot, majd belekeverjük az apróra darált sonkát. A szokásos módon forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Lecsepegtetve az olajjal kikent tálba szedjük. A felforrósított tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||