Mustos-mustáros alma (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Főtt, Édes, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A citrom héját lereszeljük és a mustba dobjuk. A levét kicsavarjuk és egy tál vízbe öntjük. Ebbe tesszük az almadarabokat, hogy ne barnuljanak meg. A meghámozott almát kicsumázzuk és gerezdekre vágjuk. A mustot a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd öt perc forralás után beletesszük az almát. Ha újraforrt, még 3 percig főzzük. Az almát leszűrjük és üvegekbe tesszük. Az üvegekbe egyenletesen elosztjuk a fűszereket és felöntjük a mustos sziruppal. Lezárjuk az üvegeket és szárazdunsztba tesszük. Tehetünk az üveget tetejére egy késhegynyi tartósítószert is. Sovány sült húsok mellé adhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||