Füstölthal saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
40 dkg füstölt hal ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hal bőrét lehúzzuk, majd kiszálkázzuk. A húsát apróra kockázzuk. A kis kockára vágott kemény tojással és a vékonyra karikázott újhagymával együtt a sóval, borssal ízesített majonézbe keverjük. Hidegen tálaljuk.
Vajjal és rozskenyérrel kínáljuk.