Nyárvégi kalács-gyümölcs puding (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Főtt, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 gramm zselatin 0 85 0.1 0 0 0
12 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 maréknyi szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
1 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
2 maréknyi szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
12 szelet kalács 403 11.8 10.5 64.9 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukorból és negyed liter vízből szirupot főzünk, majd a megtisztított, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket pár percig főzzük benne, majd a levet leszűrjük. Feloldjuk benne a zselatint. A vékonyra vágott kalácsszeleteket megmártjuk benne és kibéleljük velük egy jénai tál alját és oldalát, de hagyjunk a tetejére is. A gyümölcsökhöz keverjük a durvára vágott diót és az egészet a tál közepébe nyomkodjuk. Befedjük a félretett kaláccsal és ráöntjük a megmaradt szirupot. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Másnap a tálat óvatosan forró vízbe mártjuk és a pudingot tálra borítjuk. Friss gyümölccsel és tejszínhabrózsákkal díszítve tálaljuk.