Nyárvégi kalács-gyümölcs puding (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Főtt, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A cukorból és negyed liter vízből szirupot főzünk, majd a megtisztított, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket pár percig főzzük benne, majd a levet leszűrjük. Feloldjuk benne a zselatint. A vékonyra vágott kalácsszeleteket megmártjuk benne és kibéleljük velük egy jénai tál alját és oldalát, de hagyjunk a tetejére is. A gyümölcsökhöz keverjük a durvára vágott diót és az egészet a tál közepébe nyomkodjuk. Befedjük a félretett kaláccsal és ráöntjük a megmaradt szirupot. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Másnap a tálat óvatosan forró vízbe mártjuk és a pudingot tálra borítjuk. Friss gyümölccsel és tejszínhabrózsákkal díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||