Ukrán fasírt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst, a zúzott fokhagymát, megzúzva, megborsozva, kevergetve, morzsásra sütjük. Langyosra hűtjük, majd a felvert tojást és tejet hozzáöntve elkeverjük. Annyi zsemlemorzsát keverjünk bele, hogy jól formálható masszát kapjunk. Tojásnyi darabokra osztjuk és kisujjnyi lepénykékké formázzuk. Tapadásmentes edényben, kevés olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||