Ukrán fasírt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10-15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
60 dkg bárányhús sovány 195 19.7 12.7 0.3 0 70
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst, a zúzott fokhagymát, megzúzva, megborsozva, kevergetve, morzsásra sütjük. Langyosra hűtjük, majd a felvert tojást és tejet hozzáöntve elkeverjük. Annyi zsemlemorzsát keverjünk bele, hogy jól formálható masszát kapjunk. Tojásnyi darabokra osztjuk és kisujjnyi lepénykékké formázzuk. Tapadásmentes edényben, kevés olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük.