Puszedlis-epres krém (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Julcsi A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Egy deci tejben elkeverjük a keményítőt. A többi tejet a kétféle cukorral és a sóval, felforraljuk. Hozzáöntjük a keményítős tejet és, kis lángon, folyamatosan kevergetve, újra forraljuk. A lángot lekapcsolva, néha megkeverve, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a mascarponét, majd a képeken látható módon, a puszedlivel és a feldarabolt eper nagy részével, tálba rétegezzük. A tetejére krém kerüljön. Hűtőben pihentetjük 2-3 órát. Tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal és a félretett eperrel díszítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||