Puszedlis-epres krém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Julcsi
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint tejszínhab 302 2.6 30 3 0 109
60 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál kukorica keményítő 349 0 0 85 0 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 doboz mascarpone 450 7 45 2 0 100
20 dkg mogyorós puszedli 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy deci tejben elkeverjük a keményítőt. A többi tejet a kétféle cukorral és a sóval, felforraljuk. Hozzáöntjük a keményítős tejet és, kis lángon, folyamatosan kevergetve, újra forraljuk. A lángot lekapcsolva, néha megkeverve, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a mascarponét, majd a képeken látható módon, a puszedlivel és a feldarabolt eper nagy részével, tálba rétegezzük. A tetejére krém kerüljön. Hűtőben pihentetjük 2-3 órát. Tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal és a félretett eperrel díszítjük.