Grillezett gomba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Főtt, Grillsütő, Sós, Meleg, Gombafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Lehetőleg egyforma, közepes nagyságú gombákat válasszunk. A gombák tönkjét vágjuk rövidre, tegyük el, használjuk fel másra. Forraljunk vizet egy fazékban és dobjuk bele a megroppantott fokhagymát, a szemesborsot. Hagyjuk forrni tíz percig, majd adjuk hozzá a sót és a citromlét. Dobjuk bele a gombafeleket és az újraforrástól számítva két percig főzzük. Lecsepegtetve hagyjuk hűlni. Végül a gombafeleket a bazsalikom és babérlevelekkel váltakozva, húzzuk nyársra. Ehhez a recepthez, csak a friss babérlevél jó. Sütés előtt kenjük be a nyársakat kevés olajjal. Tálalás előtt csepegtessük meg citrommal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||