Tűzdelt máj grillezve mentás öntettel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Hozzávalók 4 személyre:
A centis szeletekre vágott májat beletesszük a kockára vágott fokhagymával és a durvára tört borssal elkevert borba. Lefedve, egy éjszakán át, hagyjuk pácolódni. Sütés előtt szárazra töröljük, majd megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával. A mentát apróra vágjuk és elkeverjük a tejföllel, a kefírrel, közben, sóval és citromlével ízesítjük. A májat alacsonyra tett rácson, egyszer megfordítva megsütjük. Ha lassan sütjük, kiszárad és cipőtalpszerű lesz. A hideg mentaöntettel és fóliában sült burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||