Babgulyás füstölt csülökkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Hideg téli napokra, Macskajajra, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az előző este beáztatott babot és csülköt az áztató vízzel együtt tegyük fel főni. Tegyünk bele néhány babérlevelet és lassan gyöngyözve főzzük egy órát. Amikor félig megfőtt a bab, tegyük bele a megtisztított és karikákra vágott zöldségeket , a kockára vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Ha a füstölt csülök megpuhult vegyük ki és vágjuk apró kockákra. A levest paprikával színezett hagymás-fokhagymás rántással sűrítsük. Ezután tegyük vissza a felkockázott csülköt és forraljuk össze. A levest tejföllel és csipetkével tálaljuk, aki szereti, egy csepp ecettel tovább ízesítheti. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||