Sós perec Purcniné módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Judit A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék, Tojás Hozzávalók 4 személyre: Sós perec Purcniné módra
Só a perecre
Sós perec Purcniné módra A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt. Ha felfutott, kézzel vagy géppel hozzádagasztjuk a sóval összeszitált lisztet és az olajat. Fél órát hagyjuk kelni, majd a tésztát fél méteres ujjnyi rudakká formázzuk és perecet formálunk belőlük. Öt perc pihentetés után oldalanként, a szódabikarbónával felforralt vízben, 10 másodpercig főzzük. Lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és negyed órát pihentetjük, a felvert tojással lekenjük, majd 220 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A sós mázat rácsurgatjuk és még öt percre a sütőbe visszatoljuk. Nincs mozi, ami pótolná az élményt. Só a perecre Két kanál lisztből, egy evőkanál sóból és két evőkanál vízből mártás sűrűségű masszát keverünk, és a tésztát, ezzel locsoljuk meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||